Przygoda kulinarna w duchu PRL na balu charytatywnym "Serce na talerzu"

Nadchodzi z impetem kolejna odsłona szeroko znanej, charytatywnej imprezy karnawałowej pod nazwą „Serce na talerzu”. Jest to wydarzenie organizowane przez Elbląski Klub Szefów Kuchni, gdzie rokrocznie świętujemy kolejne lat istnienia klubu poprzez gotowanie dla potrzebujących. W tym roku nasze wsparcie skierowane jest ku małej dziewczynce imieniem Gaja.
Tegoroczna edycja balu będzie miała unikalny charakter – przeniesie nas w czasie do epoki PRL, z jej specyficzną atmosferą i smakami. Kuchnia tamtych lat będzie królować na naszych stołach, serwując klasyki kulinariów okresu PRL. Goście będą mogli korzystać z bogatych bufetów – zarówno zimnych, ciepłych jak i słodkich. Przyjemną oprawę muzyczną zapewni kwartet dęty Windy Train, który będzie akompaniował podczas kolacji.
Podczas trwania balu, goście będą mieli możliwość uczestniczenia w różnorodnych licytacjach. Dochód zebranej z tej inicjatywy zostanie przeznaczony na wsparcie małej Gai. Poza tym, oczywiście nie zabraknie tradycyjnej zabawy na parkiecie, która potrwa do białego rana.
Serdecznie zapraszamy na tę wyjątkową noc 22 lutego 2025 roku o godzinie 19:00. Miejsce spotkania to restauracja Dom Królów, położona przy ulicy Stary Rynek 54-59 w Elblągu. Cena za udział w balu wynosi 290 złotych od osoby.